Ekowood en Groothuis planten bomen in STIP Bos

Geplaatst op 25 april 2023

Samenwerkingspartners planten bomen voor de toekomst!
Om bij te dragen aan een duurzame toekomst èn duurzaam bosbeheer hebben Ekowood Houses en Groothuis Timmerfabriek 300 bomen geplant in een STIP bos in Rheezerveen. Met deze donatie wordt tevens de samenwerking tussen beide bedrijven bekrachtigd. Groothuis produceert duurzame houten kozijnen voor de projecten van Ekowood Houses, onder andere in Bunschoten en Amsterdam. Zo dragen we bij aan een groene leefomgeving; meer groen verbetert niet alleen het milieu, maar heeft ook een aangetoond positief effect op de gezondheid van mensen.

STIP Certificering
Zowel Ekowood Houses als Groothuis Timmerfabriek zijn SKH-STIP gecertificeerd. Dit keurmerk geeft aan dat een bedrijf uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen mag in- en verkopen. Bos blijft daardoor bos.

 

Bos voor de toekomst
STIP doneert bomen in STIP-bossen, die via Buitenfonds, door Staatsbosheer in nieuwe duurzaam beheerde bossen worden geplant. Buitenfonds doet ook het onderhoud, zodat de bomen optimaal kunnen floreren.  STIP draagt hiermee ook bij aan de doelstellingen van de landelijke Bossenstrategie “Bos voor de toekomst”.

 

Foto's


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?