Hoe kunnen de voordelen van duurzaam hout beter benut worden?

Geplaatst op 24 september 2020

Publicatie: Centrum Hout

 

Ten behoeve van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen is er samen met FSC Nederland, PEFC Nederland, Centrum Hout en Keurhout een zogenaamde “two pager” geschreven.

Het document is opgesteld door Centrum Hout om de partijen in de Tweede Kamer correct te informeren over hout en hen te bewegen hier een stellingname over op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s.

 

Wat hebt u eraan?

Het gebruik van hout in de bouw is popu­lair, en draagt bovenal alleen maar positief bij aan maatschappelijke vraagstukken, van het klimaat tot de woningbouwopgave. En door duurzaam houtgebruik te stimuleren draagt Nederland bij aan het behoud van bossen wereldwijd.

 

Meer weten?

Centrum hout kan u ondersteunen met de uitwerking, praktijkvoorbeelden en onderbouwende documentatie. Ze zijn bereikbaar via:

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

 

 

 

 

 

IS ER WEL GENOEG HOUT, EN GAAT DIT NIET TEN KOSTE VAN HET BOS?

Met ruim 83% duurzaam hout is Nederland al koploper in Europa. Duurzaam hout heeft een FSC, PEFC, STIP of KEURHOUT certificaat en is afkomstig uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen. De bossen in de Europese unie omvatten 180 miljoen hectare, waar jaarlijks een miljard m3 hout bij groeit. Hiervan wordt per jaar 470 miljoen m3 geoogst, dat is minder dan de helft.

Foto's


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?