HOUT: hét materiaal van de toekomst!

Geplaatst op 20 februari 2020

10 REDENEN WAAROM HOUT HÉT MATERIAAL VAN DE TOEKOMST KAN WORDEN:

 1. Hout is CO2 vast: Door fotosynthese zijn bomen in staat om CO2 uit de lucht te halen. Hout is als natuurproducent een C02 opslag gedurende de gebruiksduur.
   
 2. Hout is milieuvriendelijk: Bomen leggen CO2 vast in de vorm van hout. De hoeveelheid CO2 wordt over de levensduur vastgehouden en draagt dan niet bij aan het broeikaseffect. 
   
 3. Hout is duurzaam: Bomen kunnen na 20 tot 120 jaar gekapt worden, terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. 
   
 4. Hout is veilig: Hout heeft aantoonbaar een hoge brandveiligheid, daarover bestaat nog wel eens een misverstand. Door het lage warmtegeleidende vermogen en de verkoling van het oppervlak wordt brand vertraagd. Daarnaast komen bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij, waardoor grote risico’s voor bewoners uitblijven.
   
 5. Hout is isolerend: Door de unieke celstructuur heeft hout zeer goede isolerende eigenschappen.
   
 6. Hout is sterk: Hout heeft een grote sterkte bij een relatief laag eigen gewicht.
   
 7. Hout is veelzijdig: Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details, zoals historische details bij restauratie als moderne designprofileringen kunnen worden gemaakt, en dat in ieder gewenste kleur. 
   
 8. Hout is goed te onderhouden:. Beschadigingen kunnen worden bijgewerkt, waardoor na een onderhoudsbeurt het hout er weer als nieuw uit kan komen te zien
   
 9. Hout is recyclebaar en volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd worden opgescheept.
   
 10. Hout is een natuurproduct en geeft een warme uitstraling. 

Duurzaam bosbeheer is dat je nieuwe bomen plant om gekapte exemplaren te vervangen en dat je zorgt dat het bos gezond en leefbaar blijft. Zo kun je hout oogsten zonder schade aan de natuur.


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?