HOUT100% is het goed gevulde mandje van de timmerindustrie.

Geplaatst op 9 oktober 2018

Blog Oscar van Doorn, directeur SKH en SHR over HOUT100%:

Ik vind HOUT100% een bijzonder initiatief. De naam HOUT100% communiceert heel helder en vind ik daarom fraai gekozen. Het is een statement, het laat partijen geen andere keuze. En juist daarmee hebben ze mij gepakt. HOUT100% wil meerwaarde bieden, streven naar goede kwaliteit en een duurzaam product. Wat ik bijzonder vind, is dat HOUT100% de diverse marktpartijen als uitgangspunt neemt en kijkt wat zij voor hen en aangesloten leden van HOUT100% kan betekenen.
 

Mandje gevuld met zekerheden
Als SKH zijn wij door HOUT100% gevraagd om te kijken hoe de juiste aansluiting gevonden kan worden bij KOMO-certificatie. Mooi is dat daarbij het wiel niet opnieuw uitgevonden wordt, maar aangehaakt wordt bij dat wat al goed geregeld is. Ze pakken van verschillende aspecten het beste en gooien het in het HOUT100%-mandje. Ontbreken er zaken? Dan regelt HOUT100% dat. Zoals de bouwplaatsinspecties.

Alle aangeslotenen moeten zich conformeren aan HOUT100%. In die zin trekken ze ook best een grote broek aan. En hier en daar zullen ze best nog wel een keertje moeten bijsturen, als ze bijvoorbeeld net te veel op de troepen vooruitlopen. Maar ik vind het prima dat ze het zo opzetten. Feit is dat op deze manier voor iedereen helderheid gecreëerd wordt, met een duidelijk commercieel statement dat voor alle partijen zekerheid biedt.
 

Zekerheid op de niet vanzelfsprekende vlakken
Zekerheid van kwaliteit en duurzaamheid, tot toegepaste houtsoorten en bouwplaatsinspecties. Voortbordurend op het in de timmerindustrie bekende, stevige fundament van SGT. In de industrie denken we al snel dat veel vanzelfsprekend is en dat het normaal is dat veel zaken goed geregeld zijn. In de markt is dit echter niet zo vanzelfsprekend… Het voor de timmerindustrie vanzelfsprekende, is in de markt vaak nog onvoldoende bekend. Zo kunnen we er wel makkelijk van uitgaan dat afnemers de concepten binnen KOMO kennen en weten dat wij als onafhankelijke partij bedrijven meerdere keren per jaar op hun kwaliteit beoordelen. En dat bijvoorbeeld bij aangesloten bedrijven duurzaam geproduceerde producten verkrijgbaar zijn. We hebben dat samen ooit al prima geregeld, maar in de praktijk heeft de klant of gebruiker daar vaak nog veel vragen over…

Neem nou nieuwe lijmsoorten. Als industrie verbeteren we continu, maar zijn we erg in onszelf gekeerd en durven we verbeteringen niet altijd te communiceren. Maar dankzij verbeterde verbindingen, krijg je al lang geen houtrot meer in de onderhoeken van kozijnen. Maar dat weten veel klanten en gebruikers nog altijd niet omdat het destijds bewust door branches niet is gecommuniceerd!

Ik kan zekerheid leveren’ is dankzij HOUT100% ‘Ik doe niet anders'

Hier ligt een prachtige taak voor HOUT100%. STIP heb ik om dezelfde reden ontwikkeld. Ik denk dat we in de industrie grote stappen gezet hebben, maar dit nog onvoldoende naar buiten brengen. Je gaat ergens 100% voor, zoals voor gecertificeerd hout. Dit statement draag je ook uit als aangeslotene van HOUT100%. Het is een kans om je bedrijf goed te positioneren. Van ‘Ik kan het leveren’ naar ‘Ik doe niet anders’. Je werkt alleen met gecertificeerde materialen.

Met open vizier goed blijven luisteren naar je markt en daar waar mogelijk en nodig aanpassen, daar draait het om. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze club van HOUT100%-mensen luistert naar de markt en haar wensen.

En daarmee creëren ze voor iedereen een goed gevuld zekerheidsmandje, dat je hebben wil!

Oscar van Doorn, directeur SKH en SHR


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?