Houtheld Huub Elferink

Geplaatst op 1 januari 2014

Huub Elferink van Timmerfabriek Groothuis B.V. te Almelo is door de initiatiefnemers van de campagne Hou ‘t veilig (de vier brancheorganisaties en vakbonden) verkozen tot Nationale Houtheld. Hij is hiermee uitgeroepen tot dé Nederlandse ambassadeur voor veilig werken in de houtbranche. Een Houtheld zorgt binnen zijn bedrijf dat hij en zijn collega’s veilig werken. Bij de zoektocht naar Houthelden werden er in totaal acht houtbewerkers in het zonnetje gezet. Een echte Houtheld doet net dat beetje extra om veiligheid op de werkvloer te bevorderen.

In het najaar nomineerde Richard Groothuis, eigenaar/ directeur van het bedrijf Timmerfabriek Groothuis, medewerker Huub Elferink. Richard Groothuis: “Huub is gedeeltelijk leidinggevend en heeft daarbij veel oog voor veiligheid. Elke dag wil hij al het werk afronden, maar daarbij staat voorop dat ’s avonds iedereen ook weer onbeschadigd naar huis gaat.” Met deze inzending werd Huub Elferink in november van dit jaar al verkozen tot Houtheld die maand. “Voor ons is Huub’s verkiezing tot Nationale Houtheld een mooie waardering voor de tijd en energie die wij blijven steken in het onderwerp veiligheid!”, aldus Richard Groothuis. De initiatiefnemers van de campagne Hou ’t veilig vinden dat Huub Elferink zowel vanuit zijn rol als houtbewerker, als vanuit zijn rol als leidinggevende in de werkplaats, veel behulpzame tips geeft over veilig werken.

Bert Kattenbroek, vertegenwoordiger van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie: “Binnen de timmerindustrie wordt gewerkt met moderne, geavanceerde maar ook gevaarlijke machines. Het is belangrijk dat collega’s elkaar durven aanspreken op mogelijke onveilige situaties. Dit houdt je scherp en zal helpen bij het voorkomen van ongelukken. Daarom vinden we het goed dat iemand die daar bewust mee bezig is op deze manier in het zonnetje wordt gezet.”

Huub Elferink werkt al sinds 1992 bij Timmerfabriek Groothuis B.V.. “Tegenwoordig besteed ik ongeveer dertig procent van mijn tijd op kantoor en zeventig procent in de werkplaats. In de werkplaats leg ik mijn collega’s uit hoe verschillende taken uitgevoerd moeten worden. Een belangrijk stukje van mijn uitleg is gericht op veiligheid.” Elferink: “Om te beginnen moet de werkplek altijd schoon zijn. Maar bij het werken met machines is het grootste risico eigenlijk dat je door routine te makkelijk wordt. Als je niet meer bewust met een machine omgaat, dan is de kans groot dat de machine je een keer te pakken krijgt.” 


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?