Kasbah Hengelo

Geplaatst op 14 mei 2018

Begin 2018 is er gestart met het uitvoeren van het groot onderhoud aan 184 wonnigen binnen het gemeentelijk monument de Kasbah in Hengelo. Timmerfabriek Groothuis levert in dit renovatieproject de entreepuien, deuren en kozijnen voor bergingen en winkelpanden. Om de bewoners zoveel mogelijk te ontlasten, is de planning essentieel in dit renovatieproject. 

 

Onlangs verscheen een uitgebreid interview met Richard Groothuis in Bouwen in het Oosten over Kasbah Hengelo:

“Een heel mooi en uniek project. Een gemeentelijk monument ontworpen door de Amsterdamse architect Pieter Blom.” Het is duidelijk. Richard Groothuis, directeur groot aandeelhouder van de gelijknamige timmerfabriek uit Mariaparochie is erg blij dat hij een steentje mag bijdragen aan de renovatie van dit bijzondere project.

 

'Kasbah: uniek project voor Timmerfabriek Groothuis'

Het in 1929 door zijn grootvader opgerichte en door zijn vader uitgebreide Timmerfabriek Groothuis maakt Richard Groothuis erg trots dat hij het werk van hen mag voortzetten en de passie voor hout en houten gevelelementen in een steeds moderner en meer industrieel jasje mag gieten. De fabriek verbindt het de mensen in Mariaparochie en omgeving. “Timmerfabriek Groothuis is een moderne multidisciplinaire producent en leverancier van duurzame houten kozijnen, ramen en deuren, vertelt de derde generatie Groothuis. “ Zowel particuliere als professionele afnemers uit heel Nederland kunnen bij ons terecht voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Samenwerking, mee- en oplossingsgericht denken van ontwerp tot oplevering, flexibiliteit, duurzaamheid en uiteraard kwaliteit staan hoog in het vaandel bij ons bedrijf. Mede hierdoor veroverden wij in 2015-2016 de titel Topleverancier en werden wij het jaar daarop wederom genomineerd (een nominatie aandragen door opdrachtgevers, red.). Naast mezelf werken 25 medewerkers dagelijks mee aan de succesvolle voortzetting van het bedrijf en de industrialisatie die deze tijd verlangt. Veel van deze medewerkers namen ook het stokje van hun vader over binnen het bedrijf. Vaak wordt gesproken over Groothuis-genen of het Groothuis-hart. De heren Oude Nijhuis en Wesselink dragen dan wel niet de naam Groothuis, maar hun Groothuis-genen en Groothuis-hart maakt dat zij al klaar staan om over een paar jaar het stokje van mij over te nemen.

 

Kasbah

Het Kasbah project kwam in beeld via de nauwe contacten met de hoofdaannemer. Richard Groothuis: “Hegeman, is al jarenlang een relatie. Je kunt hier echt spreken van een langdurige samenwerking die is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We leveren in dit renovatieproject de entreepuien, deuren en kozijnen voor bergingen en winkelpanden. Om de bewoners zoveel mogelijk te ontlasten, is de planning essentieel in dit renovatieproject. Het is dus zaak dat het bouwteam, waar Timmerfabriek Groothuis een onderdeel van is, goed vooruit denkt. De woningen worden één voor één gerenoveerd. Elke vijf weken worden 20 a 25 woningen ingemeten. Just in time worden kleine hoeveelheden aangeleverd, omdat er weinig ruimte beschikbaar is in de woonwijk. Hierop kunnen we heel goed inspelen, omdat binnen de fabriek wordt gewerkt volgens het QRMsysteem. Uiteraard heeft Groothuis inbreng via het bouwteam. Maar uiteindelijk wordt gezamenlijk ingemeten, gezamenlijk bepaald hoe de detaillering wordt en hoe beeld van de gevel eruit moet zien. Met als hoogste doel dat het de uitstraling behoudt zoals Pieter Blom het heeft bedoeld.

 

Groeiende markt

Er is volgens Richard Groothuis sprake “van een groeiende markt en er ligt een grote uitdaging voor de timmerindustrie. Timmerfabriek Groothuis gaat deze uitdaging vol enthousiasme aan met haar ketenpartners. Voor dit jaar staan er zowel nieuwbouw als renovatieprojecten in de planning. Een bijzonder project is de renovatie van het VOC-gebouw aan de Handelskade te Rotterdam. Dit monumentale pand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. In dit project wordt intensief samengewerkt met de monumentencommissie om het behoud van het oude gevelbeeld te waarborgen. Daarnaast heeft de timmerfabriek ook een aantal leuke projecten van particuliere opdrachtgevers in portefeuille, waarbij graag gebruik wordt gemaakt van de bouwkundige kennis van onze medewerkers. Een project, groot of klein, krijgt van ons de aandacht die het verdient. Dit om er zeker van te zijn dat aan de verwachtingen van de klant wordt voldaan of liever nog deze overtreft.”


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?