Onzichtbare ventilatiemogelijkheid

Geplaatst op 15 maart 2016

Voortaan géén lelijke muurroosters meer; géén ventilatiegaten in de gevel of roosters in het bovenraam. Ook tochtklachten behoren met het nieuwe SelektMOVAIR+ kozijn tot het verleden. Het SelektMOVAIR+ kozijn ventileert de ruimte door de holle onderdorpel. 

Het SelektMovair+kozijn van de TimmerSelekt Groep is een combinatie van een hoogwaardig houten kozijn, waarbij de opdrachtgever de vrije keuze heeft welk type hout hij kiest. In de onderdorpel zijn verborgen ventilatieopeningen aangebracht. De dorpel kan via een koppeling aangesloten worden op een wtw-ventilatieunit. Deze unit zorgt voor de lucht aan- en afvoer door de dorpel. Ook kunnen er op de doorlaten een ventilatie rooster geplaatst worden. De glasvezelversterkte onderdorpel wordt  in het kozijn verwerkt en gespoten in de kleur van het kozijn. Dit innovatieve kozijn maakt het gebruik van andere ventilatiesystemen in ramen en muren overbodig. Het geeft de architect een grotere ontwerpvrijheid. Ook het gebruik van suskasten is niet meer nodig, omdat het geluidsniveau van de dorpelinlaat valt te verwaarlozen.

Klik hier voor een demonstratiefilm.

HOGE WARMTEWEERSTAND

De combinatie van de glasvezelversterkte kunststof onderdorpel en een naaldhouten kozijn, zorgen voor een bijzonder hoge warmteweerstand en een lange levensduur. De producent claimt een EPC-reductie van 0.15 tot 0.24. Het SelektMOVAIR+ kozijn biedt een ideale oplossing o.a. in beschermde stadsgezichten of andere situaties waarin architecten afstand willen doen van beeldvervuilende ventilatiesystemen. Vooral ook in de zorg en bij studentenhuisvesting blijkt veel interesse voor deze nieuwe ontwikkeling.

GEEN TOCHTKLACHTEN

Naast de genoemde voordelen, zorgt dit nieuwe kozijn voor een verbetering van het energielabel; men heeft geen last meer van tochtklachten, waardoor de ventilatie wordt dicht gezet met alle gevolgen van dien. Het kozijn heeft een lange levensduur, past uitstekend bij duurzaam bouwen; is onderhoudsarm; thermisch isolerend. Het kent een lage uitzettingscoëfficiënt en is brandvertragend; corrosie en chemisch bestendig; heeft een hoge slagvastheid en is onbreekbaar.

Het nieuwe SelektMovair+kozijn van de TimmerSelekt Groep is een houten kozijn voorzien van een ventilerende onder- dorpel, de Movair+.

Foto's


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?