Richard Masselink: 40 jaar in dienst!

Geplaatst op 4 juni 2024

In een tijd waarin het zeldzaam is om direct na school in een technisch beroep te belanden, blikt Groothuis Timmerfabriek terug op het indrukwekkende 40-jarige dienstverband van Richard Masselink. Een verhaal dat begint met een excursie en uitmondt in een carrière vol vakmanschap en toewijding.

Richard's passie voor techniek werd al vroeg aangewakkerd na het volgen van de LTS. Het was echter een ontmoeting met een toekomstige collega, terwijl hij nog kranten bezorgde, die zijn loopbaan bij Groothuis in gang zette. Deze collega, overtuigd van Richard's potentieel, adviseerde hem om aan de slag te gaan bij Groothuis. Hier leerde hij de kneepjes van het vak en begon hij al snel te excelleren in het werk met zowel de oude als nieuwe schaafmachines.

Richard’s persoonlijke leven en werk bleven nauw verweven, zoals bleek toen hij zijn eigen houten kozijnen maakte voor zijn huis in Albergen. Vele uren werden besteed aan dit persoonlijke project, dat uiteindelijk een prachtig resultaat opleverde.

Door de jaren heen werkte Richard onder verschillende leidinggevenden, te beginnen met Jan Groothuis, vervolgens Richard Groothuis, en uiteindelijk Marco Oude Nijhuis en Hans Wesselink, die het bedrijf in 2019 overnamen. Ondanks deze veranderingen bleef Richard zich altijd positief en betrokken opstellen.

Bij Groothuis is Richard een onmisbare schakel geworden, van medewerker in de Afmontage tot zijn huidige rol in de voormontage. Hij zorgt ervoor dat zijn collega's elke dag worden voorzien van compleet afgewerkte ramen en deuren, wat hun werk aanzienlijk verlicht. Zijn betrokkenheid strekte zich ook uit tot de zaterdagochtenden, waar hij hielp bij diverse klussen rondom het pand.

Naast zijn werk is Richard actief in sportieve en sociale activiteiten. Of het nu gaat om bedrijfsvoetbal, zaalvoetbal of personeelsuitjes, hij is altijd van de partij. Zijn passie voor mountainbiken en zijn lidmaatschap bij motorclub Oale Kreng laten zien dat hij ook buiten werktijd volop geniet van het leven. Onlangs werd hij trotse opa, wat zijn leven opnieuw verrijkte.

Met de vitaliteitsverlofdagen, door Groothuis gekscherend "ouwe lullendagen" genoemd, heeft Richard nu meer tijd om van zijn hobby’s en familie te genieten. Zijn toewijding en betrokkenheid bij zowel werk als privé worden enorm gewaardeerd door iedereen bij Groothuis Timmerfabriek.

 

Namens Groothuis willen we onze dank uitspreken voor Richard's 40 jaar inzet, energie, kennis en collegialiteit. Ook een speciale dank aan zijn vrouw Dolinda, die hem al die jaren heeft gesteund.

 


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?