STIP is sponsor Nationale Boomfeestdag

Geplaatst op 13 maart 2019

De Nationale Boomfeestdag 2019 op 13 maart a.s. wordt weer een geweldig festijn. Om de natuureducatie verder uit te dragen, organiseert de Nationale Boomfeestdag al 60 jaar, rond het begin van de lente, de “Nationale Boomfeestdag”. Op dit moment doen er jaarlijks 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag in ruim 79% van de gemeenten. Zij planten ruim 200.000 bomen ofwel 80 voetbalvelden! Bomen worden geplant als struik of als solitaire boom. In een laan, in parken, straten, pleinen, buitengebied en bossen verspreid over heel Nederland. STIP, hét keurmerk voor bedrijven die uitsluitend en alleen verantwoord geproduceerd hout* verkopen, is er trots op om hoofdsponsor van de Nationale Boomfeestdag te zijn. Want STIP is geboren uit passie voor hout, bomen en verantwoord bosbeheer!

Boomfeestdag is blij met STIP als hoofdsponsor

Peter Derksen, directeur Boomfeestdag, ”We zijn blij met STIP omdat wij tegen de jeugd vertellen dat bomen kappen niet persé slecht is. Het is belangrijk dat te kappen bomen uit goed beheerde bossen komen én dat er zoveel mogelijk nieuwe bomen terug geplant worden ter vervanging. STIP promoot dit en past daarom goed bij Boomfeestdag.”

Soms moet je een handje helpen

“Liefde kweken voor de natuur, voor bomen en bossen in het bijzonder, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. STIP vindt het daarom belangrijk dat de Nationale Boomfeestdag aandacht besteed aan educatie rond het belang van bomen, verantwoord bosbeheer en hout als duurzame grondstof,” zegt Oscar van Doorn van het keurmerk STIP. “Bomen groeien vanzelf maar duurzaamheid moet je soms een handje helpen. Dat kinderen kennismaken met hout als pure, natuurlijke en duurzame grondstof én leren dat bossen één van de essentiële voorwaarden zijn voor het leven op aarde, dat juichen wij bijzonder toe.”

De wereld een stukje groener maken

STIP heeft de ambitie ervoor te zorgen dat álle hout dat wordt verwerkt uit een, door toegenomen vraag, groeiend areaal verantwoord beheerde bossen komt. Dat betekent dat het uit bossen komt die worden beheerd met respect voor de natuur en dat het bos de kans krijgt zich te vernieuwen.
Bedrijven die uitsluitend verantwoord geproduceerd hout* verhandelen kunnen het STIP-certificaat behalen. En als alle houtverwerkende bedrijven STIP-bedrijven zijn geworden, is de wereld opnieuw een stukje groener en leefbaarder geworden. Dat sluit dus precies aan bij de doelstellingen van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Er zijn al een heleboel STIP-bedrijven

Op de website van STIP (http://www.stip.org) kun je precies nalezen hoe STIP werkt. En waarom het zo belangrijk is dat bedrijven duidelijk kunnen maken dat zij een steentje bijdragen aan een circulaire economie. Want op die manier combineren ze de promotie van hout als bouw- en timmermateriaal met verantwoord omgaan met bomen en bos. Wist je dat er al bijna 80 STIP-bedrijven zijn? Dus dat gaat de goede kant op! Door als hoofdsponsor van de Nationale Boomfeestdag op te treden, onderstreept STIP haar doelstelling: álle hout dat wordt verwerkt uit een groeiend areaal verantwoord beheerde bossen. Want dat is beter voor jou, voor u, voor nu en voor later.
Voor meer informatie; STIP; Mariena Mooi 0317-467366


Deel deze pagina


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Reactie plaatsenWilt u meer informatie?