Inbraakwerendheid

Wie vreest tegenwoordig niet voor het ongewenste bezoek van een inbreker. Om dit te voorkomen, wordt meestal gekozen voor een alarmsysteem. Maar wist u dat op kozijnen, ramen en deuren inbraakwerende maatregelen kunnen worden aangebracht? Deze maatregelen maken het de ongewenste bezoeker een stuk lastiger! Een aantal jaren geleden is ‘inbraakwerendheid’ opgenomen in het Bouwbesluit. In de KVT en binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn de inbraakwerende maatregelen voor kozijnen, ramen en deuren beschreven. Timmerfabriek Groothuis levert onder dit keurmerk (Nen 5096, weerstandsklasse II).

Inbraakwerendheidseis
Voor bereikbare gevelelementen in een nieuwbouwwoning geldt een minimale inbraakwerendheidseis van drie minuten voor het gehele gevelelement inclusief hang- en sluitwerk (weerstandsklasse 2, NEN 5096).

Testen/controles
Stichting Hout Research test houten gevelelementen op inbraakwerendheid. Op basis van de testresultaten geeft Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) een KOMO attest®-met-productiecertificaat af. In dit attest is inbraakwerendheid opgenomen. Timmerfabriek Groothuis is uiteraard in het bezit van dit certificaat en maakt inbraakwerende houten gevelelementen.
Download hier ons KOMO-certificaat.

Herkenbaarheid:

      Herkenbaarheidsteken inbraakwerende elementen.


Wilt u meer informatie dan kunt u ons altijd bellen of kijken op www.politiekeurmerk.nl

Wilt u meer informatie?