Buitendeuren

Timmerfabriek Groothuis levert voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten houten buitendeuren. Een goede buitendeur is naast mooi en goed passend ook kou-, tocht-, inbraakwerend en geluidwerend. Buitendeuren zijn te verkrijgen in verschillende soorten, modellen en maten. Denk maar aan een luxe voordeur, een deur voor tuin- en terras en bijvoorbeeld voor de garage.

Keuzemogelijkheden
Een houten buitendeur is een sieraad voor de gevel en moet passen bij de architectuur van de woning of het gebouw. Naast een standaardassortiment, dat veel fabrikanten leveren, is het mogelijk een deur op maat te laten maken, helemaal volgens uw eigen ontwerp/wensen ten aanzien van hoogte, breedte, dikte en uitvoering.

Timmerfabriek Groothuis voorziet u graag van advies, voor het maken van een juiste keuze!

Regelgeving en garantie
Timmerfabriek Groothuis kan zowel een GND- als een SGT-deur leveren. Een GND-deur wordt geleverd conform GND-Zekerheidsklasse II en III (BRL 0803). Een SGT-deur kan worden geleverd in Concept II, III en IV (BRL 0801). Wilt u hier meer over weten, neem dan even contact met ons op.

Een fabrikant van deuren moet bij het produceren rekening te houden met kwaliteits-, functie- en prestatie-eisen. Deze eisen zijn beschreven in de beoordelingsrichtlijn 0803 'Houten Buitendeuren', het KOMO®-attest-met-productcertificaat en het Bouwbesluit. Daarnaast stellen ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen en het Woonkeur voorwaarden en eisen aan gebruikskwaliteit, inbraak- en sociale veiligheid, valveiligheid en toegankelijkheid. 

 

Binnendeuren

Timmerfabriek Groothuis levert voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten houten binnendeuren. Binnendeuren zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten voor  woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen. Elke toepassing vereist een deur met een specifieke kwaliteit en afwerking. Veel gevraagde eigenschappen van een binnendeur zijn brand-, geluid- en inbraakwerendheid, maar ook kras- en vormvastheid.

Voor een eigenschap als bijvoorbeeld brandwerendheid is de combinatie van de binnendeur met het binnenkozijn van groot belang. Wilt u meer weten over een bepaalde eigenschap en de combinatie deur/kozijn, neem dan contact met ons op of klik op onderstaande afbeelding.

Wilt u meer informatie?