Duurzaam

Duurzaam bedrijfsbeleid 
Timmerfabriek Groothuis houdt bij de bedrijfsvoering een aantal zaken scherp in het oog. Zuinig omgaan met energie, inkopen van duurzaam geproduceerd hout- en plaatmateriaal én het gebruik van watergedragen verven zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast draagt een goede logistiek en het kritisch kijken naar het gebruik van bedrijfsmiddelen bij aan het gevoerde duurzaam bedrijfsbeleid van Groothuis.

FSC ® en STIP
Momenteel zijn er twee leidende keurmerken voor duurzaam bosbeheer:
FSC ® en STIP:  Timmerfabriek Groothuis is FSC en STIP gecerticifeerd.  Dit betekent dat de fabriek hout 100% duurzaam hout gebruikt voor de vervaardiging van gevelelementen. Nog meer redenen om te kiezen voor houten ramen, kozijnen en deuren.Wij fabriceren onze gevelelementen van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent, dat de ecologische functie van het bos, waaruit het hout afkomstig is, als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Daarnaast kent duurzaam bosbeheer ook een sociale dimensie. Rechten van betrokken arbeiders of van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd. Duurzaam geproduceerd hout heeft ook economisch gezien een meerwaarde. Duurzaam bosbeheer is belangrijk omdat daarmee een onuitputtelijke, hernieuwbare grondstofbron wordt gecreëerd, biodiversiteit in stand wordt gehouden en klimaatverandering wordt tegen gegaan.

Timmerfabriek Groothuis timmert bewust met hout!

Hout is:
Duurzaam, CO2-vast,  veilig, isolerend, sterk, veelzijdig, te onderhouden, recyclebaar en biologisch afbreekbaar, mooi en warm, milieuvriendelijk. 

Duurzaam naaldhout
Timmerfabriek Groothuis is Accoya-gecertificeerd. Accoya is een gemodificeerde naaldhoutsoort wat zeer goed gebruikt kan worden voor de productie van ramen, kozijnen en deuren. Accoya valt onder duurzaamheidsklasse I. Het voordeel van kozijnen, ramen en deuren vervaardigd uit Accoya is dat de houtsoort minimaal krimp- en zwelgedrag vertoont, waardoor ramen en deuren het hele jaar door moeiteloos sluiten. Ook de verf- en laksystemen waarvan het product wordt voorzien, gaan ongeveer 3 tot 4 jaar langer mee. Accoya is daarnaast insekten- en schimmelwerend, gegarandeerd vrij van rotting, bestand tegen UV/vergrijzing en voorziet in een natuurlijke isolatie. Deze naaldhoutsoort is niet toxisch en is absoluut milieuvriendelijk en betrouwbaar.

Wilt u meer informatie?